Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Dekoracje sałatek 6

dodany przez: aleksa6 sałatki z makaronu i ryżu więcej więcej

Warzywa do sałatek

dodany przez: aleksa6 Warzywa do sałatek gotuje się całe, wkładając je do wrzącej wody, pod przykryciem (wyjątek stanowią kapustne). Ugotowane warzywa nie mogą być za miękkie. więcej więcej

Kalafior i brokuły

dodany przez: aleksa6 Kalafior i brokuły gotuje się ułożone różami do góry, ponieważ pączki miękną szybciej niż łodygi. Żeby zachowały barwę, po ugotowaniu przelewa się je zimną wodą. więcej więcej

Sałatki z warzyw, mięsa i ryby

dodany przez: aleksa6 Sałatki z warzyw, mięsa i ryby najlepiej przyrządzać na kilka godzin przed spożyciem, aby smaki i zapachy poszczególnych składników dobrze się połączyły. więcej więcej

sos

dodany przez: aleksa6 Przyrządzając sos, pamiętajmy, że zamiast majonezu można użyć jogurtu naturalnego lub kefiru, które są łatwiej strawne i mniej kaloryczne. więcej więcej

Jak łatwo pokroić słoninę

dodany przez: aleksa6 Słoninę kroi się łatwo i równo, jeśli nóż będziemy maczać w gorącej wodzie. więcej więcej

Obierki z jabłka

dodany przez: aleksa6 Można je zasuszyć i włożyc do puszki, w której trzymamy herbatę. Nadadzą zaparzonemu napojowi jabłkowego aromatu. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher