Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Ostry chrzan

dodany przez: patryshia jeśli podczas tarcia albo jedzenia ostrego chrzanu płyną z oczu łzy, należy powąchać świeży razowy chleb więcej więcej

Warzywa bez smaku

dodany przez: patryshia unikać zbyt długiego podgrzewania więcej więcej

Zwiędła sałata

dodany przez: patryshia zwiędłe liście sałaty znów będą chrupkie, jeśli do wody, w której są myte, wsypie się łyżkę stołową cukru albo zanurzy się sałatę na 10 minut w wodzie z sokiem cytrynowym więcej więcej

Poczerniały termos

dodany przez: patryshia poczerniały w środku termos można oczyścić proszkiem do pieczenia (całe opakowanie) rozpuszczonym w ciepłej wodzie, po dwóch godzinach roztwór wylać i dokładnie opłukać więcej więcej

Mizerię solić pod koniec

dodany przez: patryshia mizeria będzie wyjątkowo krucha, jeśli posoli się ogórki tuż przed jedzeniem, inaczej puszczą za dużo soku i rozmiękną więcej więcej

Pleśniejący ser

dodany przez: patryshia kostka cukru włożona pod klosz do serów wchłania wilgoć, a przez to zapobiega tworzeniu się pleśni na serze, podobnie działa sól gruboziarnista więcej więcej

Sklejanie się folii do żywności

dodany przez: patryshia przezroczysta folia do przechowywania żywności często się skleja, aby tego uniknąć należy przed użyciem włożyć ją na kilka minut do zamrażalnika więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher