|
||||
Resztki mięsa w maszyncedodany przez: patryshia można je łatwo usunąć, jeśli po zmieleniu mięsa przepuści się jeszcze przez maszynkę kawałek chleba suchego więcejOsad w butelkachdodany przez: patryshia osad w długiej butelce albo w wazonie z długą szyjką można usunąć wsypując do niego rozkruszone skorupki jajek i zalewając je gorącą wodą z octem, wstrząsać tak długo, aż zniknie osad więcejTwarde mięsododany przez: patryshia nawet najbardziej twarde mięso zmięknie, gdy doda się trochę octu do wody, w której będzie gotowane więcejCzy jajko jest świeże?dodany przez: patryshia zanurzyć jajko w osolonej wodzie, jeśli natychmiast opadnie i zostanie na dnie - świeże jajko, stare jajko unosi się na powierzchni więcejCiemniejące pieczarkidodany przez: patryshia nie będą ciemniały, gdy umyte i pokrojone pieczarki skropi się sokiem z cytryny więcejWino do kompotudodany przez: patryshia kompot nabierze bardziej delikatnego smaku, jeśli podczas gotowania doleje się do niego trochę wina więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|