Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Resztki mięsa w maszynce

dodany przez: patryshia można je łatwo usunąć, jeśli po zmieleniu mięsa przepuści się jeszcze przez maszynkę kawałek chleba suchego więcej więcej

Osad w butelkach

dodany przez: patryshia osad w długiej butelce albo w wazonie z długą szyjką można usunąć wsypując do niego rozkruszone skorupki jajek i zalewając je gorącą wodą z octem, wstrząsać tak długo, aż zniknie osad więcej więcej

Przywieranie ryby do patelni

dodany przez: patryshia należy wcześniej posypać tłuszcz solą więcej więcej

Twarde mięso

dodany przez: patryshia nawet najbardziej twarde mięso zmięknie, gdy doda się trochę octu do wody, w której będzie gotowane więcej więcej

Czy jajko jest świeże?

dodany przez: patryshia zanurzyć jajko w osolonej wodzie, jeśli natychmiast opadnie i zostanie na dnie - świeże jajko, stare jajko unosi się na powierzchni więcej więcej

Ciemniejące pieczarki

dodany przez: patryshia nie będą ciemniały, gdy umyte i pokrojone pieczarki skropi się sokiem z cytryny więcej więcej

Wino do kompotu

dodany przez: patryshia kompot nabierze bardziej delikatnego smaku, jeśli podczas gotowania doleje się do niego trochę wina więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher