Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

plamy z herbaty

dodany przez: aleksa6 plamy z herbaty – najlepiej usuwa się za pomocą soli (gdy plama jest jeszcze świeża). Należy solidnie zasypać plamę solą, a następnie sprać ją w gorącej wodzie z dodatkiem detergentu i obficie wypłukać. więcej więcej

plamy z czekolady

dodany przez: aleksa6 plamy z czekolady – nie lubią wody i gliceryny. Miejsce zabrudzone najpierw należy zwilżyć gliceryną, a potem spłukać ciepłą wodą. więcej więcej

Szafran

dodany przez: aleksa6 Szafran barwi potrawy na żółto. Zbyt duża ilość szafranu sprawia, że potrawa staje się gorzka. Szafran najczęściej stosuje się do ryżu, ciast i zup. Dobrze komponuje się z bazylią i oregano. więcej więcej

obieranie cebuli

dodany przez: aleksa6 Łatwiej i szybciej obierzesz czosnek czy cebule jeżeli zalejesz go wrzątkiem i pozostawisz w wodzie na 2-3 minuty. więcej więcej

Suszone owoce lub jarzyny...

dodany przez: aleksa6 Najlepiej jest namoczyć je wcześniej w ciepłej wodzie i dopiero potem ugotować w niej. więcej więcej

Gotowanie makaronu 2

dodany przez: aleksa6 Makaron gotujemy w dużej ilości osolonego wrzątku (1 litr wody na 10 dag makaronu) z dodatkiem łyżki oliwy, wtedy nie sklei się. więcej więcej

Gotowanie makaronu

dodany przez: aleksa6 Makaron będzie smaczniejszy, jeśli ugotujemy go nie w wodzie, lecz bulionie. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher