Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

chrupiąca skórka

dodany przez: cohenna aby mięso drobiowe miało chrupiącą skórkę więcej więcej

Mąka

dodany przez: Ania K. Mąka zmieszana z wodą więcej więcej

Pyszna zupa jarzynowa

dodany przez: Marzena dodaj sera żółtego więcej więcej

Ryby

dodany przez: aleksa6 Posmak mułu u niektórych ryb (karp, leszcz) można częściowo usunąć obkładając je na kilka godzin przed obróbką cieplną pokrajaną w krążki cebulą, pokrojonymi warzywami bądź skrapiając obficie cytryną. Najlepszą metodą jest jednak przetrzymanie ryb żywych przez kilka dni w czystej, zmienianej wodzie. więcej więcej

Krewetki

dodany przez: patryshia Witam Smakoszy Krewetek! Zasada #1: Krewetki "gotuje sie" bardzo krotko, najwyzej minute, potem staja sie twarde i niesmaczne. Zasada #2: Po obraniu z lupinki nalezy plytko wzdluz rozciac grzbiet. Ukaze sie czarna niteczka, ktora nalezy usunac !!! /oczywiscie jesli krewetki sa mrozone nalezy je wpierw rozmorzic/ Zasada #3:... więcej więcej

Ryby

dodany przez: aleksa6 Przed smażeniem ryby bardzo ościste (np. leszcz, krąp, płoć itp.) dobrze jest lekko ponacinać po bokach. Nacięcia skóry powinny przebiegać przez całą szerokość ryby, równolegle co 1 cm, lekko skośnie do przebiegu ości. Drobne ości w procesie smażenia ulegną wtedy stopieniu lub przynajmniej skruszeniu. Estetyczne nacięcie ryby w połączeniu z... więcej więcej

kipiące ziemniaki

dodany przez: karoolla1987 kipienie więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher