|
||||
Ziemniaki w mundurkachdodany przez: trini6 Ziemniakom można nadać ostry smak już w czasie gotowania. Do garnka z ziemniakami w mundurkach wrzuć kminek, liść laurowy i kilka goździków lub jagód jałowca. Jeśli z ostudzonych trudno schodzi skórka, obieraj je jeszcze ciepłe lub włóż na chwilę do wrzątku. więcejSzampandodany przez: trini6 Jeśli nie został wypity do końca, butelkę trzeba koniecznie zakorkować, aby bąbelki nie ulotniły się. Najlepiej zrobić to specjalnym korkiem ciśnieniowym (do kupienia w sklepach AGD). Szampana podaje się w temperaturze 6-9C, w wyższej traci właściwości musujące. Najlepiej umieścić go w wiaderku z wodą i kostkami lodu. więcejMiąższ owocudodany przez: trini6 Miąższ owocu nie ściemnieje, jeśli skropisz go sokiem z cytryny. więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|