Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Szafran

dodany przez: gosik1212 Szafran barwi potrawy na żółto. Zbyt duża ilość szafranu sprawia, że potrawa staje się gorzka. Szafran najczęściej stosuje się do ryżu, ciast i zup. Dobrze komponuje się z bazylią i oregano. więcej więcej

Papryka

dodany przez: gosik1212 paprka i ludzie więcej więcej

Pomidor

dodany przez: gosik1212 Obieranie pomidorów. więcej więcej

Oregano

dodany przez: gosik1212 Lebiodka pospolita (Origanum vulgare) zwana powszechnie oregano to bylina z rodziny wargowych, występująca w Europie i Azji Zachodniej, w Polsce dość często w okolicach ciepłych, nasłonecznionych. Jest rośliną z rodziny mięt, spokrewnioną także z majerankiem. Dwie główne odmiany, którymi się dziś handluje to oregano z regionu Morza... więcej więcej

Kofeina

dodany przez: gosik1212 Kofeina (Coffeinum, znana również jako teina, - jest alkaloidem purynowym znajdującym się w surowcach roślinnych. Może również być otrzymywana syntetycznie. Kofeina jest stymulantem. Dodawana jest do napojów jak Coca-Cola czy Red Bull. więcej więcej

Jajka

dodany przez: gosik1212 Gotowanie jajek. więcej więcej

Czosnek

dodany przez: gosik1212 Obieranie czosnku. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher