Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

mniej tłuste mielone

dodany przez: karoolla1987 Gdy do mięsa mielonego dodasz startego ziemniaka kotlety mielone wchłoną mniej tłuszczu więcej więcej

gotujące się mięso

dodany przez: karoolla1987 Nawet najtwardsze mięso zmięknie w gotowaniu i nic nie straci na smaku, jeśli po odszumowaniu wleje się do garnka łyżeczkę wódki więcej więcej

chrupiąca pieczeń wołowa

dodany przez: karoolla1987 Jeśli przed włożeniem do piekarnika przez godzinę wymoczysz mięso wołowe w maślance lub kefirze, pieczeń będzie bardziej chrupiąca więcej więcej

czyszczenie jarzyn z robaków

dodany przez: karoolla1987 Jarzyny szybko oczyścimy z robaków i ślimaków, jeśli włożymy je do słonej wody na kilka minut. więcej więcej

ładny kolor rosołku

dodany przez: karoolla1987 Rosół będzie miał ładny kolor, jeśli do garnka włożymy umytą łuskę od cebuli więcej więcej

delikatne śledzie

dodany przez: karoolla1987 Solone śledzie będą delikatniejsze, jeśli do moczenia użyjemy mleka zamiast wody więcej więcej

bielutki ryż

dodany przez: karoolla1987 Ryż zachowa śnieżną biel i nie rozgotuje się, jeżeli dodamy do wody kilka kropel soku lub odrobinę kwasku cytrynowego. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher