Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Co zrobić aby kotlety były miękkie i soczyste

dodany przez: trini6 trzeba dobrze pokroić mięso - zawsze w poprzek włókien. Mięso pokrój w grubsze plastry (ok 1,5-2 cm) i rozbij tłuczkiem. Polędwica wołowa nie wymaga rozbijania, wystarczy pokrojone kawałki mięsa spłaszczyć dłońmi więcej więcej

Ciepłe bułeczki na śniadanie

dodany przez: trini6 jeśli chcemy mieć ciepłe bułeczki na śniadanie po wyciągnieciu ich z piekarnika jest na to jeden prosty sposób: na dnie koszyczka na pieczywo wystarczy położyć odpowiednio przycięty arkusik folii aluminowej błyszczącą stroną do góry, a dopiero potem włyłożyc koszyczek lnianą lub bawełnianą serwetką. Folia będzie odbijać ciepło, którym... więcej więcej

Kapusta czerwona

dodany przez: ewa1257 Duszenie kapusty więcej więcej

Tort

dodany przez: ewa1257 Pieczenie tortu więcej więcej

Pachnący biały kalafior

dodany przez: trini6 przed ugotowaniem główkę trzeba dokładnie opłukać i odciąć listki, które mogą zabarwić wodę. Kalafior na pewno nie ściemnieje i bedzie miał przyjemny zapach, jeśli do wody dodamy trochę soku z cytryny lub pół szklanki mleka. Można ugotować go też w samym mleku. Będzie miał wtedy delikatniejszy smak więcej więcej

Jędrna roszponka

dodany przez: trini6 zdarza się że listki są nieco przywiędłe, wtedy przed zrobieniem sałatki zanurza się ją dosłownie na 10-20 sekund, w lodowatej wodzie (np. schłodzonej kostkami lodu) więcej więcej

Ryby

dodany przez: ewa1257 Smażenie ryb więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher