Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Przechowywanie truskawek

dodany przez: Marzena potrzebny cukier puder więcej więcej

Jak podkreślić smak wołowiny

dodany przez: patryshia Smak delikatnej i kruchej wołowiny doskonale podkreśla podawany na zimno pikantny sos jarzynowy. więcej więcej

Sztuka lepienia pierogów

dodany przez: patryshia Aby pierogi się dobrze sklejały, palce którymi je lepimy, należy zwilżyć zimną wodą lub brzegi ciasta posmarować roztrzepanym białkiem. Trzeba uważać, by między brzegi ciasta nie dostał się farsz. Po sklejeniu rant pieroga można uformować w ozdobny wałek (lepimy szeroki rant, który następnie wywijamy do środka i mocno zaciskamy). Nada to... więcej więcej

Sposób na aromatyczną pieczeń

dodany przez: patryshia Jeżeli mięso ułożymy w rondlu na rozdrobnionych kościach, to w trakcie pieczenia nie przypali się, a wytworzony sos nabierze szczególnego aromatu i smaku. więcej więcej

Jak uniknąć przylepiania papieru do biszkopta

dodany przez: patryshia Biszkopt po upieczeniu należy wyjąć z blachy tak, aby papier był na wierzchu. Papier do pieczenia skropić wodą ze spryskiwacza albo rozłożyć na papierze wilgotną ściereczkę. Chwilę zaczekać, aż papier nasiąknie i wtedy delikatnie zdjąć z ciasta. więcej więcej

Jak usmażyć puszystą jajecznicę

dodany przez: patryshia Jaja należy dokładnie rozkłócić, aby białka i żółtka się połączyły, następnie wymieszać z solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej. Następnie, tuż przed smażeniem, na każde jajo należy dodać łyżkę lodowatej, gazowanej wody mineralnej. Jajecznicę smażyć na wolnym ogniu na niewielkiej ilości tłuszczu, cały czas starannie mieszając, aby jaja... więcej więcej

Kostki lodu inaczej

dodany przez: patryshia Kostki lodu, urozmaicone jadalnymi "wsadami" i przygotowywane w pojemniczkach o różnych kształtach, robią wrażenie na wszystkich. Na przyjęcia dla dzieci można zamrażać w soku jabłkowym lub pomarańczowym np. misie - żelki. Dorosłym natomiast podobają się zamrożone maliny, jagody, jeżyny. Wodę na kostki lodu można wcześniej przegotować,... więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher