Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Zupy

dodany przez: ewa1257 Zagęszczanie zupy więcej więcej

Cebula

dodany przez: major161 Cebula By zachować oryginalny smak więcej więcej

Nieapetyczna skórka na budyniu

dodany przez: patryshia na budyniach i sosach na bazie mleka nie pojawi się "kożuch" po skropieniu ich wodą mineralną więcej więcej

Szybciej ubije się śmietanę na sztywno

dodany przez: patryshia jeśli doda się szczyptę cukru pudru. więcej więcej

Świeżo bity drób

dodany przez: patryshia należy tuszki zaraz po oskubaniu kilka razy zanurzyć na przemian w zimnej i wrzącej wodzie. Mięso będzie wówczas kruche i delikatne. więcej więcej

Miękkie pomidory

dodany przez: patryshia Zbyt miękkie pomidory znów będą jędrne, jeśli je włożysz na kwadrans do lodowatej wody. Aby łatwiej dały się kroić, maczaj nóż przed każdym cięciem w zimnej wodzie. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher