Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Przesolona zupa

dodany przez: anka1984 Do przesolonej zupy wrzucam skórkę suchego chleba, która bardzo dobrze wchłania sól. więcej więcej

Kruche ciasto

dodany przez: robaczek Co robić by się nie porwało więcej więcej

Jak podawać

dodany przez: SylwiaLilianna Wina deserowe więcej więcej

plamy z czekolady

dodany przez: aleksa6 plamy z czekolady – nie lubią wody i gliceryny. Miejsce zabrudzone najpierw należy zwilżyć gliceryną, a potem spłukać ciepłą wodą. więcej więcej

Suszenie warzyw

dodany przez: patryshia Jest to jeden z najwygodniejszych sposobów przechowywania warzyw w warunkach domowych. Do suszenia najlepiej nadają się marchew, pietruszka, por i seler. Przed przystąpieniem do suszenia warzywa należy dokładnie umyć, cienko pokroić lub zetrzeć na grubej tarce warzywnej. Potem rozłożyć je cienką warstwą na stole lub półce. Można też suszyć... więcej więcej

prrzypalone mleko

dodany przez: karoolla1987 Przypalone mleko da się uratować. Szybko przelej je do innego garnka, wymieszaj z cukrem waniliowym i ponownie zagotuj. Wlej mleko do dzbanka i wstaw go do zimnej wody co najmniej na 15 minut więcej więcej

plama z kawy

dodany przez: aleksa6 Świeżą plamę można zasypać solą, spłukać, posmarować środkiem piorącym i zmywać gorącą wodą. Drugi sposób jest bardziej skomplikowany. Zabrudzone miejsce trzymamy napięte nad naczyniem z wrząca wodą i równocześnie polewamy to miejsce gotującą się wodą z dodatkiem amoniaku. Na koniec płuczemy tkaninę w zimnej wodzie. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher