|
||||
Lodówkadodany przez: paula26013 pozbywanie się przykrego zapachu-do środka wstawić talerzyk z proszkiem do pieczenia (wymieniać co 2 tygodnie). -zostawić w lodówce przekrojone jabłko. -po rozmrożeniu umyć wodą z octem. więcejKamień z czajnikadodany przez: paula26013 usuwanie podgrzać w czajniku (garnku) ocet rozcieńczony wodą. Odstawić i wylać po pół godziny (kamień w pralce nie schodzi w ten sposób). więcejJarzynydodany przez: paula26013 oczyścić z robaków można wkładając je na parę minut do wody z solą. (1928) więcejJajadodany przez: paula26013 konserwowanie w 10 funtach wody wapiennej rozpuścić 20 łutów soli kuchennej. Ułożyć jaja w słojach, zalać i wstawić do piwnicy. Jaja trzymają świeżość 7 miesięcy. (1928) aby nie popękały przed gotowaniem należy lekko nakłuć szpilką szerszy koniec lub do wody dodać trochę octu. Nie należy gotować jajek prosto z lodówki. jajko pęknięte aby je... więcejHerbatadodany przez: paula26013 leśne sposoby-młode suszone w cieniu liście poziomek.(1928) -nawłoć pospolita. -owoce róży. -owoce głogu. -owoce brusznicy. -liście jeżyn, malin. -liście pokrzywy. czyszczenie burego osadu po herbacie pozostawić w naczyniu na 2 godziny roztwór proszku do pieczenia w wodzie (torebka na 1/2 litra). więcejGrill, piekarnikdodany przez: paula26013 czyszczenie posypać solą, podgrzać aż do zbrązowienia i umyć więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|