Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Kalafior

dodany przez: aleksa6 Kalafior przed gotowaniem moczymy w osolonej wodzie, "usuniemy" w ten sposób np. muszki. więcej więcej

Gotowanie ryżu

dodany przez: aleksa6 Ryż ugotuje się szybciej, jeśli wcześnie zalejemy go na 30 minut zimną wodą. więcej więcej

przeciwko przypaleniu mleka

dodany przez: karoolla1987 Mleko nie będzie się przypalało, gdy dno rondla posmarujesz cienką warstwą masła. Jeśli posmarujesz także brzegi rondla, uchronisz mleko przed wykipieniem. więcej więcej

Jak podawać

dodany przez: SylwiaLilianna Wina deserowe więcej więcej

Ryba duszona

dodany przez: trini6 ryba duszona może być przygotowana zupełnie beż tłuszczu. Wystarczy ułożć ją na warstwie pokrojonych warzyw najlepiej cebuli, marchewki i pietruszki. Całość podlać 3 łyżkami wody więcej więcej

Obieranie ziemniaków

dodany przez: Marzena przelać zimną wodą więcej więcej

Maliny

dodany przez: SylwiaLilianna Nigdy więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher