|
||||
Upadający biszkoptdodany przez: oOpauline3kaOo Jeśli chcesz aby twój biszkopt nie upadł po pieczeniu mam sposób...:) więcejOwoce poza sezonemdodany przez: russet Jeżeli wykorzystujemy np. do tortów owoce a jest poza sezonem można kupić mrożone. Jeszcze przed rozmrożeniem należy zalać je gorącą wodą lub skropić alkoholem. Dzięki temu po rozmrożeniu zachowają ładny kolor. więcejPieczenie keksudodany przez: russet Formę do pieczenia keksu warto natłuszczoną przed pieczeniem schłodzić przez kilka minut w lodówce. Dzięki temu tłuszcz utworzy skorupkę i nie będzie łączył się z ciastem podczas wlewania go do formy. Ułatwi to wyjmowanie upieczonego keksu. więcejBrzoskwinie do ciastadodany przez: russet Podczas kupowania owoców wybieraj te z gładką, lśniącą pozbawioną plam skórką. Lekko zwiędłe brzoskwinie można uratować, wkładając je na pewien czas do miseczki z zimną wodą - dzięki temu skórka odzyska gładkość. Do przyrządzania tortu można użyć też brzoskwiń z puszki. Syrop zachowujemy i wykorzystujemy do przyrządzenia galaretki. więcejSposób na pozbycie się osadu po kawie, herbacie z kubeczkówdodany przez: plocia Pozbycie się osadu z kubków, już nie jest zmorą. więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|