Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Zapach w mikrofalówce

dodany przez: domciak Zapach potraw zniknie w mikrofalówce, więcej więcej

Chrzan

dodany przez: anka1984 Kupując korzenie chrzanu, wybierajmy te jasne i bez plam. Brązowe będą gorzkie w smaku, bo są zbyt stare. więcej więcej

Ziemniaki w mundurkach

dodany przez: anka1984 Ziemniaki gotowane w mundurkach obierzemy z łatwością, jeśli wcześniej polejemy je zimna wodą. więcej więcej

Zakwas na żurek zimą

dodany przez: anka1984 Zakwas na żurek warto przygotować 4-5 dni wcześniej, bo zimą kwaszenie trwa dłużej niż latem więcej więcej

Zioła

dodany przez: anka1984 Zioła najlepiej dodawać do potraw pod koniec gotowania. Wtedy zachowują najwięcej zapachu. więcej więcej

Fasola i groch

dodany przez: anka1984 Fasolę i groch zawsze gotuj w nieosolonej wodzie. Inaczej będą twarde w środku. Posolisz już miękkie ziarna. Tylko fasolka szparagowa wymaga gotowania z solą, bo solona po ugotowaniu nie nabierze właściwego smaku. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher