Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Zapach cebuli

dodany przez: anka1984 Aby pozbyć się zapachu cebuli z rąk i noża, najpierw opłucz je zimną wodą, a potem dopiero umyj w ciepłej. więcej więcej

Żółty ser

dodany przez: anka1984 Żółty ser przeznaczony do tarcia nie musi być wcale twardy albo wysuszony. Wystarczy tylko, że został wcześniej zamrożony. więcej więcej

Pulchne naleśniki

dodany przez: anka1984 Jeśli dodasz do ciasta, zamiast zwykłej, wodę gazowaną, naleśniki będą pulchniejsze. więcej więcej

Gotowanie kukurydzy

dodany przez: anlolek Jeśli gotują kukurydzę dodasz trochę soku z cytryny, ziarna zachowają złocisty kolor. więcej więcej

Wyschnięte rodzynki

dodany przez: anlolek Wyschnięte rodzynki znów staną się miękkie, gdy włożysz je na pół godziny do soku z cytryny. więcej więcej

Sztućce ze stali

dodany przez: anlolek Sztućce ze stali nierdzewnej należy włożyć na 10 minut do wody, w której gotowały się ziemniaki, potem opłukać i wysuszyć. Będą jak nowe. więcej więcej

Sos na dywanie

dodany przez: anlolek Obficie posypać talkiem aby wchłoną tłuszcz. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher