|
||||
mętny rosódodany przez: aleksa6 Aby mętny rosół stał się bardziej klarowny,można zagotować go na silnym ogniu lub dodać kilka kostek lodu albo pokrojonego w kostkę surowego pomidora więcejzagęszczanie zupydodany przez: aleksa6 Aby zagęścić zbyt żadką zupę,należy dodać do niej 1-2 łyżki kaszy manny lub puree ziemniaczanego w proszku,względnie zasmażkę z torebki. więcejmarchewka i pomidorydodany przez: aleksa6 Aby marchewka i pomidory podczas gotowania nie straciły intensywnego koloru,należy razem z nimi do garnka włożyć łyżeczkę tłuszczu. więcejdżemy i powidładodany przez: aleksa6 Aby dżemy i powidła nie fermentowały,na dno słoików należy włożyć odrobinę świeżego imbiru pokrojonego na wiórki. więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|