Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Łuska ryby

dodany przez: aleksa6 Rybę łatwiej oczyścić z łuski, jeśli pokropi się ją octem i odstawi na 10 minut. więcej więcej

Klarowanie galarety

dodany przez: aleksa6 Proces klarowania galarety można przyśpieszyć dodając oprócz białka kurzego łyżeczkę octu. więcej więcej

Zielony brokuł

dodany przez: aleksa6 Aby brokuły nie straciły swojego intensywnego zielonego koloru, w trakcie gotowania dodaj łyżeczkę cukru. więcej więcej

Ziemniaki do indyka

dodany przez: aleksa6 Upieczone w oleju i maśle ziemniaki będą wspaniałym dopełnieniem soczystego mięsa z indyka. więcej więcej

Pasztet zastępczy

dodany przez: aleksa6 Pierś kurczaka można zastąpić soją, a otrzymamy równie pyszny pasztet dla wegetarian. więcej więcej

Nie mocz boczniaków

dodany przez: aleksa6 Boczniaków nie należy moczyć w wodzie, tylko myć pod bieżącą wodą, gdyż nasiąknięte tracą swój oryginalny smak. więcej więcej

Wielkość cukinii

dodany przez: aleksa6 Do potraw najlepiej wykorzystywać cukinie o długości ok. 20 cm, w których nie wykształciły się jeszcze komory nasienne. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher