|
||||
Przypalone mleko 1dodany przez: aleksa6 Aby uniknąć przypalania się mleka, rondel czy garnek, w którym mamy je podgrzewać, przepłukujemy chwilę wcześniej zimną wodą. więcejPrzypalone mleko 2dodany przez: aleksa6 Aby usunąć ślady po mleku, nacieramy wnętrze garnka fusami od kawy. więcejCzyszczenia czajnika 1dodany przez: aleksa6 Aby usunąć z czajnika kamień, gotujemy w niim wodę z octem winnym. więcejCzyszczenia czajnika 2dodany przez: aleksa6 Aby zapobiec ponownemu narastaniu kamienia, wkładamy do czajnika muszlę ostrygi. więcejCzyszczenia czajnika 3dodany przez: aleksa6 Aby wypolerować czajnik do połysku, nacieramy go popiołem z papierosa. więcejIntensywnie pachnące sery.dodany przez: aleksa6 Kostka cukru położona na tacce obok serów zapobiega rozsiewaniu się ich zapachów. Tacka musi być szczelnie przykryta kloszem. więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|