Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

mięso młodych kaczek i gęsi

dodany przez: aleksa6 Młode kaczki i gęsi mają mięso bardziej delikatne, smaczne i z reguły mniej tłuste. więcej więcej

Mięso indyczek

dodany przez: aleksa6 Mięso indyczek est delikatniejsze i smaczniejsze niż mięso indyków. więcej więcej

Stary drób

dodany przez: aleksa6 Starszy drób szybciej mięknie jeśli wewnątrz i z zewnątrz zostanie natarty cukrem pudrem. Po kilku minutach cukier należy dokładnie spłukać. więcej więcej

Nadziewanie drobiu

dodany przez: aleksa6 objętość nadzienia nie powinna wynosić więcej niż 3/4 objętości nadziewanej przestrzeni. W przeciwnym wypadku nadzienie będzie wypływać na zewnątrz, a wraz z nim soki. więcej więcej

wykańczanie potraw

dodany przez: aleksa6 Do wykończenia potrawy dodaje się zawsze masło, które podnosi smak i aromat potrawy. więcej więcej

smażenie potraw z drobiu

dodany przez: aleksa6 Do smażenia potraw z drobiu używa się margaryny lub smalcu. więcej więcej

pieczenie drobiu

dodany przez: aleksa6 Podczas pieczenia drobiu w piekarniku nie nakłuwa się go widelcem, by nie tracił soku. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher