Kuchenne zapachy

Aktualna ocena: 0
autor: Afrodytka85
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Jak uniknąć nie zawsze przyjemnych zapachów roznoszących się w kuchni w trakcie gotowania potraw?

Kalafior: do gotowania dodajemy kawałek skórki chleba.
Ryba smażona: na patelni przysmażyć najpierw nieduży kawałek skórki pomarańczy bądź cytryny.
Przypalone mleko: posypać przypalone miejsce solą, umyć octem.
Nieświeży zapach w lodówce: rozmrożoną lodówkę przemyć mieszaniną wody z sodą, wytrzeć do sucha, wywietrzyć.
Zapach zjełczałego tłuszczu w pojemniku: wyłożyć na 24 godz. umyty pojemnik kawałkiem gazety, następnie ponownie umyć, wysuszyć.
Nieświeży zapach w termosie usuniemy wrzucając do niego kostkę cukru.
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher