|
||||||||||
Pierś kurczaka z ananasemKrótki opis potrawySoczysta pierś w sosie śmietanowo-ananasowymPotrzebne składniki podwójna pierś kurczaka - 1 szynka wędzona - 8 plastrów ser gouda w plastrach - 20 dag ananas z puszki - 8 plastrów syrop z ananasa - 4 łyżka(i) śmietana 18% - 4 pojemniczki sól, pieprz, ziarenka smaku, przyprawa do kurczaka Etapy przyrządzania1
Pierś umyć, osuszyć i pokroić na filety, lekko rozbić posypać przyprawami i odstawić do lodówki.
2
śmietanę wymieszać z syropem przyprawić solą i pieprzem i połowę wlać do naczynia w którym będzie pieczone. Włożyć mięso i na każdym filecie położyć plaster szynki, plaster ananasa, ułożyć ser i zalać pozostałą śmietaną.
Piec ok. 20 min w temp. 200 st. C.
Jak podawać?Z zapiekanymi ziemniaczkami i surówką lub sałatą Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|