Makaron ze szpinakiem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Afrodytka85
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Wegetariańskie
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
10 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

W szczególności Dla wszystkich ktorzy nie lubią szpinaku.

Potrzebne składniki

• makaron penne - 1 op.
• szpinak mrożony - 1 op.
• czosnek - 4-5
• Knorr kostki smaku (czosnkowa) - 1 szt.
• Vegeta
• ziarenka smaku
• sól
• Jogurt naturalny - 1 duży

Etapy przyrządzania

1
1. Makaron ugotować. 2. Na patelnie wlać odrobinkę oleju, włożyć zamrożony szpinak. Smażyć i przewracać drewnianą łopatką aż zrobi się "paćka". 3. Rozpuścić kostkę smaku Knorra 1/2 szkl. wody. 4. Jak woda odparuje ze szpinaku wlać rozpuszczoną kosteczkę, doprawić ziarenkami smaku, vegeta i solą (to podstawa by wydobyć smak szpinaku) i starty żółty ser. 5. Dodać ugotowany makaron i wymieszać. 6. Jogurt przelać do miski dodać wyciśnięte ząbki czosnku i sól. 7. Wyłożyć makaron ze szpinakiem, podawać polane jogurtem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher