|
||||||||||
Zupa z paprykąKrótki opis potrawyzupkaPotrzebne składniki pomidory - 75 dag papryka czerwona i zielona - 1/2 pęczka kukurydza - 1/2 puszka(i) ogórek - 1 szt. cebula - 1 szt. sól pieprz Etapy przyrządzania1
Pomidory umyć, pokroić na cząstki, wyciąć stwardniałe kawałki. Wrzucić do 1 l gotującej się wody, gotować na małym ogniu ok 5 min. Przecedzić przez sito, przetrzeć kawałki miąższu, ostudzić. Papryki umyć, pokroić w kostkę. Ogórek i cebulę obrać i pokroić w kostkę. Przecier pomidorowy wymieszać z papryką, kukurydzą, ogórkiem i cebulą. Przyprawić do smaku solą i pieprzem
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|