|
||||||||||
Karp smażonyKrótki opis potrawyPotrawa wigilijnaPotrzebne składniki średni karp - 1 szt. sol pieprz mąka - 1 łyżka(i) olej - 8 dag margaryna - 2 dag pietruszka - 1 natka Etapy przyrządzania1
Oczyszczonego karpia pokrajać w dzwonka, osolić ze wszystkich stron, otoczyć w mące. Kłaść na rozgrzany tłuszcz kawałki ryby i zrumienić z obu stron.Nie odwracać kawałków kilka razy. Po usmażeniu posypać rybę natką, na dzwonka położyć kawałek margaryny i potrzymać bez przykrycia na bardzo małym ogniu.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|