|
||||||||||
Miód na trawienieKrótki opis potrawyZnakomicie poprawia trawienie, jest doskonałym środkiem do słodzenia herbatek przy przeziębieniuPotrzebne składniki 30 dag kwiatków mniszka cytryna pomarancza 1-2 gożdżiki 1 kg cukru 1 litr wody Etapy przyrządzania1
Kwaity mniszka ułożyć w słoju, dodac gozdziki, zalac wrzatkiem, przykryc gaza, zostawic na 1-2 dni w cieplym miejscu, po czym przecisnac przez gaze.
Pomarancze i cytrynę dokładnie wymyc, obrać , pokroic w kostkę, usunąc pestki. Owoce i cukier zalać w rondlu przecedzonym wywarem z kwiatów, doprowadzic do wrzenia, mieszajac, a pozniej gotowac na niewielkim ogniu, az syrop zgestnieje. Gorący gęsty "miód mniszkowy" rozlać do słoiczków, szczelnie zakryć.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|