Miód na trawienie

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Napoje
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Znakomicie poprawia trawienie, jest doskonałym środkiem do słodzenia herbatek przy przeziębieniu

Potrzebne składniki

• 30 dag kwiatków mniszka
• cytryna
• pomarancza
• 1-2 gożdżiki
• 1 kg cukru
• 1 litr wody

Etapy przyrządzania

1
Kwaity mniszka ułożyć w słoju, dodac gozdziki, zalac wrzatkiem, przykryc gaza, zostawic na 1-2 dni w cieplym miejscu, po czym przecisnac przez gaze. Pomarancze i cytrynę dokładnie wymyc, obrać , pokroic w kostkę, usunąc pestki. Owoce i cukier zalać w rondlu przecedzonym wywarem z kwiatów, doprowadzic do wrzenia, mieszajac, a pozniej gotowac na niewielkim ogniu, az syrop zgestnieje. Gorący gęsty "miód mniszkowy" rozlać do słoiczków, szczelnie zakryć.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher