|
||||||||||
Krem pomaranczowyKrótki opis potrawyPyszny deser pomaranczowyPotrzebne składniki 6 jajek 30 dag cukru 2 pomarancze cynamon pol szklanki wody mały kieliszek białego wytrawnego wina Etapy przyrządzania1
Z wody z cukrem (25 dag) ugotowac na malym ogniu rzadki lukier. Umyte pomarancze sparzyc, wycisnac sok, cienko obrac, wrzucic na 2 minuty do wrzatku, odsaczyc na sicie, pokoric w cienkie paski. Zagotowac pozostaly cukiem z winem, wrzucic skórki pomaranczowe, gotowac na malenkim ogniu. Dokladnie roztrzepac zółtka z sokiem z pomaranczy i szczypta cynamonu, polaczyc z przestudzonym lukrem, caly czas ubijajac, po czym dodac piane z bialek, delikatnie wymieszac, rozlozyc do malych salaterek, udekorowac paskami skórki pomarańczowej.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|