|
||||||||||
Brzoskwinie pieczoneKrótki opis potrawyPodawać jako deser lub wykwintny dodatek do pieczonego drobiu albo ryb.Potrzebne składniki 1 kg brzoskwin cwierc szklanki konfitur z wisni 100 ml wisniowki 5 bialek 6 łyżek cukru pudru łyżka posiekanej skorki pomaranczowej cynamon Etapy przyrządzania1
Z bialek i cukru pudru ubic sztywno piane. Brzoskwinie umyc, wytrzec, przekroic na pol, wyjac pestki, wypelnic konfiturami, skropic wisniowka. Ułożyc w naczyniu zaroodpornym, pokryc piana, posypac cynamonem i skórka pomarańczowa. Zapiekac ok 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|