Sos brzoskwiniowy do wędlin

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sosy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszny dodatek do wędlin.

Potrzebne składniki

• 4 połowki brzoskwin z puszki
• winne jabłko
• pol cytryny
• 5 dag rodzynek
• kieliszek wodki czystej
• 3-4 łyżki majonezu
• 2 straki papryki konserwowej
• mielona papryka, sol, pieprz

Etapy przyrządzania

1
Rodzynki umyc, odsaczyc, wsypac do miseczki, zalac wodka. Jabłko obrac, pokroic w kostkę, skropic sokiem z cytryny. Pokroic w kostkę brzoskwinię i pprykę. Majonez utrzec z sola, spora szczypra pieprzu i mielnej papryi. W szklanym naczyniu wymieszac rodzynki z brzoskwiniami, jablkiem i papryka. Polac majonezem, wstawic do lodowki na godzine. Podawac do wedlin z drobiu.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher