|
||||||||||
Ciasto orzechowe nasączone rumemKrótki opis potrawyciastoPotrzebne składniki mąka - 20 dag orzechy laskowe - 25 dag margaryna - 25 dag cukier - 17 dag cukier waniliowy proszek do pieczenia - 1 łyżeczka(i) rum - 5 łyżka(i) sól tabliczka czekolady deserowej Etapy przyrządzania1
15 dag orzechówzmielić z zarumienić, przestę posiekać. Rozetrzeć margarynę na puszystą masę. Ucierając dodać cukier, cukier waniliowy, szczypte soli, jajka. Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać po łyżce do masy, zmiksować. Dodać orzechy i posiekaną czekoladę. Ciasto piec godzine w temp 200 C. Jeszcze gorące nasączyć rumem
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|