|
||||||||||
Chłodnik z rzeżuchąKrótki opis potrawySmaczne i zdrowePotrzebne składniki kiełki rzeżuchy - 200 g masło - 3 łyżka(i) sok z cytryny - 50 ml jogurt lub kefir - 1/2 l sok pomidorowy - 1 szkl. gruboziarnisty chleb tostowy - 3 kromki olej - 1 łyżka(i) sol i pieprz Etapy przyrządzania1
Rzeżuchę posiekać, wrzucić stopione masło.Dusić kilka minut. Ostudzić i zmiksować z pozostałymi składnikami . Doprawić do smaku. Schłodzić. W tym czasie na łyżce oleju zrumienić pokrojony w kostkę chleb tostowy. Grzanki wrzucić do chłodnika tuż przed podaniem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|