|
||||||||||
Suflet BrzoskwiniowyKrótki opis potrawyDoskonałyPotrzebne składniki jajko - 1 szt. cukier - 1 łyżeczka(i) twarożek - 30 g skorka pomarańczowa szczypta mąki ziemniaczanej garść orzechow pistacjowych cukier puder brzoskwinia Etapy przyrządzania1
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać twarożek, skórkę pomarańczową.
Białko ubić na sztywną pianę z łyżeczką cukru, 1/3 piany dodać do masy żółtkowej, wymieszać. Foremkę wysmarować tłuszczem , obsypać mąką, wypełnić masą do 2/3 wysokości i wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni Celsjusza, piec 20 minut. Gotowy suflet posypać cukrem pudrem, posiekanymi orzechami pistacjowymi i udekorować brzoskwinią pokrojoną w plasterki.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|