Zupa koperkowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Ania K.
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Bardzo smaczna

Potrzebne składniki

• rosoł - 1,5 l
• koperek - 1 pęczek szt.
• śmietana - 3 łyżka(i)
• żołtko - 1 szt.
• masło - 2 łyżeczka(i)
• przyprawa vegeta
• gotowe łazanki lub ryż

Etapy przyrządzania

1
Koperek kroimy , odcinamy korzonki, dokładnie myjemy i drobno kroimy. Około 2/3 koperku dusimy chwilę z masłem i odrobiną wody. Wrzucamy do wrzącego rosołu i gotujemy jeszcze około 15 minut. Solimy i słodzimy do smaku. Zupę odstawiamy z ognia, wsypujemy pozostały koperek i wlewamy śmietanę roztrzepaną z żółtkiem i kilkoma łyżkami wywaru.Do zupy dodajemy łazanki lub ryż.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher