|
||||||||||
Filety z soli z pomaranczamiKrótki opis potrawyPodawać z ryżem na sypko lub frytkamiPotrzebne składniki 4 filety z soli łyżka soku z cytryny pomarancza 2 łyżki soku i łyżeczka skórki otartej z pomarańczy 2 łyżki oleju łyżka płatków migdałowych gałka muszkatołowa, sól,pieprz tłuszcz do formy Etapy przyrządzania1
Filety umyc i odsaczyc, skropic sokiem z cytryny, oproszyc galka. Pomarańcze obrac, pokroic na cienkie plasterki, usunac pestki. Naczynie zaroodporne wysmarowac tluszczem, ulozyc filety, na kazdym polozyc plasterki pomaranczy. Sok i skorke z pomaranczy wymieszac z olejem, sola, galka muszkatolowa i pieprzem, polac filety, posypac migdalami, przykryc folia aluminiowa, wstawic do nagrzanego piekarnika, piec przez 25-30 minut w temperaturze 180 stopni. Po 10-12 minutach pieczenia zdjąć folie!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|