|
||||||||||
Dorsz pieczony z pomidoramiKrótki opis potrawydorszPotrzebne składniki filet z dorsz - 15 dag sok z cytryny - 1 łyżeczka(i) sól biały pieprz curry marchew - 1 szt. łodygi selera naciowego - 3 szt. szalotka - 1 szt. masło - 1 łyżka(i) rosół - 3/4 szkl. mały pomidor mozzarella - 2 plastry ryż - 3 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Rybę skropić sokiem z cytryny i posolić. Obraną mrchewkę pokroić w cienkie słupki, seler w plasterki. Szalotkę posiekać. Rozgrzać pół łyżki masła, zeszklić połowę szalotki. Dodać marchewkę i seler, podsmażyć, przyprawić do smaku solą i białym pieprzem. Przełożyć do żaroodpornej formy, wymieszać z połową szklanki rosołu. Na warzywach umieścić fillet z dorsza. Przykryć plasterkami pomidora oraz mozzarellą, opruszyć solą i białym pieprzem. Zapiekać ok 25 minut w temp 200 C. Na pozostałym tłuszczu zeszklić resztę szalotek. Wrzucić ryż, opruszyć połową łyżeczki curry i zasmażyć. Wlać pozostały rosół, gotować 20 min do miękkości. Ryż podawać do ryby i warzyw
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|