|
||||||||||
Francuska kartoflankaKrótki opis potrawykuchania francuskaPotrzebne składniki ziemniaki - 50 dag marchewka cebula boczek - 4 plasterki olej - 1 łyżka(i) rosół - 3/4 l sól pieprz majeranek kremówka - 50 ml Etapy przyrządzania1
Warzywa opłukać, pokroić. Boczek pokroić w paski, wysmażyć na oleju. Skwarki wyjąć, a na wytopionym tłuszczu podsmażyć ziemniaki, marchewkę i cebulę. Zalać rosołem, przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. Przykryć, gotować 30 min. Psypać skwarkami
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|