|
||||||||||
Ryżowa potrawka z rybą
Krótki opis potrawydanie z ryżem i rybąPotrzebne składniki długoziarnisty ryż - 8 dag szczypta soli filety z dorsza - 40 dag sok z cytryny - 2 łyżka(i) średnia cebula - 1 szt. brokuły - 30 dag tymianek - 4 gałązki olej - 2 łyżka(i) pomidory - 2 szt. pieprz Etapy przyrządzania1
2
Filety rybne opłukać, osuszyć i skropić sokiem z cyryny.
3
4
Tymianek opłukać, odsączyć, oderwać listki od łodyżek. Rozgrzać olej na patelni, wrzucić porcje ryby (przedtem należy je osuszyć). Smażyć na małym ogniu 5-6 min. Dodać tymianek oraz pokrojony w kostkę miąższ pomidorów, krótko zarumienić. Wrzucić na patelnię brokuły, wsypać ryż, smażyć jeszcze przez chwilę. Przyprawić do smaku pieprzem
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|