|
||||||||||
Ryżowa potrawka z rybąKrótki opis potrawydanie z ryżem i rybąPotrzebne składniki długoziarnisty ryż - 8 dag szczypta soli filety z dorsza - 40 dag sok z cytryny - 2 łyżka(i) średnia cebula - 1 szt. brokuły - 30 dag tymianek - 4 gałązki olej - 2 łyżka(i) pomidory - 2 szt. pieprz Etapy przyrządzania1
2
Filety rybne opłukać, osuszyć i skropić sokiem z cyryny.
3
4
Tymianek opłukać, odsączyć, oderwać listki od łodyżek. Rozgrzać olej na patelni, wrzucić porcje ryby (przedtem należy je osuszyć). Smażyć na małym ogniu 5-6 min. Dodać tymianek oraz pokrojony w kostkę miąższ pomidorów, krótko zarumienić. Wrzucić na patelnię brokuły, wsypać ryż, smażyć jeszcze przez chwilę. Przyprawić do smaku pieprzem
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|