|
||||||||||
Chłodnik zielonyKrótki opis potrawyPyszny bardzo zdrowy chłodnik.Potrzebne składniki 50 dag szpinaku łyzka posiekanej śiwezej miety 5 dymek 2 zabki czosnku 2 łyżki oleju szklanka jogutru naturalnego szklanka rosolu drobiowego (z kostki) szklanka kwasnej smietany 12% sok z cytryny sól Etapy przyrządzania1
Dymke posiekac wraz ze szczypiorkiem, szpinak przebrac, odciac lodyzki, czosnek rozdrobnic. Na rozgrzany olej wrzucic szpinak, cebule i czosnek, smazyc, mieszajac, przez 4 minuty, dodac rosol i gotowac przez 10 minut. Odstawic na kwadrans, aby zupa lekko ostygła i ,zmiksowac ja. W wazie wymieszac piure szpinakowe z jogurtem i smietana, doprawic sokiem z cytryny, posolic. Posypac mieta. Wstawic do lodowki na 2-3 godziny.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|