|
||||||||||
Zupa rybna z poremKrótki opis potrawyzdrowa i dietetycznaPotrzebne składniki dowolna ryba morska - 50 dag marchewki - 2 szt. czerwona papryka - 1 szt. mały por - 1 szt. listek laurowy - 1 szt. sok z cytryny - 1 szt. pieprz - szczypta(y) natka pietruszki - 1 łyżka(i) śmietana - 1/2 szkl. mąka - 1 łyżka(i) sól - szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Marchewkę i por pokroić w plastryRybę umyć i osuszyć.Paprykę oczyścić i pokroić w kosteczkę.Do garnka przełożyć warzywa i zalać 6 szklankami wody.Dodać listek laurowy,sól,pieprz,ugotować wywar.Włożyć pokrojoną rybę i gotować 10 minut na małym ogniu.Mąkę wymieszać ze śmietaną i przełożyć do zupy.Zagotować/cały czas mieszając/.Przyprawić sokiem z cytryny,solą i pieprzem.Udekorować natką.
Jak podawać?Jako pierwsze danie Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|