|
||||||||||
Polędwica wołowa lub wieprzowa z brzoskwiniamiKrótki opis potrawyPyszny pomysl na obiad.Potrzebne składniki 4 befsztyki wołowe lub 2 poledwiczki wieprzowe sól,pieprz 2 łyżki oliwy 4 brzoskwinie z puszki lub świeże przekrojone na pol (bez skorki) 2 łyżki pokrojonych migdałów lub orzechów Etapy przyrządzania1
Befsztyki wołowe lekko ucisnąc dłonią, poledwiczki wieprzowe przekroic w poprzek na polowki, kazda zbic, fomujac lekko tłuczkiem.
Migdały uprazyc na suchej patelni, po czym zdjac je. Wlac na patelnie oliwe, smazyc befsztyki po 2 min z kazdej strony, wyjac, ulozyc w cieplym miejscu, posypac sola i pieprzem. Na pozostałym na patelni tłuszczu obsmazyc odcsączone z zalewy polowki brzoskwin. Ulozyc na kazdym befsztyku kawalek brzoskwini. Posypac prazonymi migdalami.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|