"krawaty" francuskie

Aktualna ocena: 0
dodany przez: mniami
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
• Dla dzieci
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

ciasto francuskie z dodatkiem słodkim..

Potrzebne składniki

• mąka - 2 i 1/2 szkl.
• margaryna - 50 dag
• jajko - 1 do ciasta i 1 do p szt.
• ocet - 2 łyżeczka(i)
• woda - 1 szkl.
• sól - szczypta(y)
• marmolada

Etapy przyrządzania

1
Przygotować ciasto francuskie.Rozwałkować ciasto na grubość około 1-2cm i pokroić na prostokątne kawałki o wymiarach 10cmx5cm i przekrecić w połowie na kształt krawaty.Przygotowane ciastka ułożyć na blasze a następnie na środek każdego z nich nałożyć troche marmolady. Przed pieczeniem posmarować jajkie. Po upieczeniu jeszcze ciepłe posmarować cienko lukrem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: mniami
mniami
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (64)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher