|
||||||||||
Zupa a la góralska kwaśnicaKrótki opis potrawyZupa dla wszystkichPotrzebne składniki mąka - 6 łyżka(i) masło - 6 dag cebula - 1 szt. liście sałaty zielonej - 4 szt. bulion warzywny - 1 l ocet - 4 łyżka(i) sól,pieprz - szczypta(y) jajka na twardo - 2 szt. marchewka - 2 szt. natka do dekoracji Etapy przyrządzania1
Cebulęposiekać.Masło sklarować w rondelki,dodać cebulę i zeszklić.Wsypać mąkę,wymieszać.Wlać bulion i mieszając zagotować.Gotować 20 minut,od czasu do czasu mieszając.Doprawić do smaku octem,solą i pieprzem.Marchewki pokroić w plasterki i gotować 7 minut w osolonym wrzątku.Osączyć.Jajka obrać i posiekac.Liście sałaty rozdrobnić.
Jak podawać?ozdobioną sałatą,natką,marchewkami i jajkiem. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (4)
to zapewne wariacja;)
he he, no ja też pierwszy raz widzę taką kwaśnicę, autorka chyba nigdy czegoś takiego na oczy nie widziała;) To zapewne jakaś wariacja nt kwaśnicy, ale zatem przepis powinien inaczej się nazywać..:| Prośba do moda o zmianę co by ludu w błąd nie wprowadzać. autor: Anonim dodany dnia 2010-01-04 16:17:24 |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|
co to jest?? Kwasnica bez kapusty kiszonej a za to z salata?? to jakis kpiny chyba.
autor: Anonim dodany dnia 2010-01-03 04:37:36