|
||||||||||
zupa selerowaKrótki opis potrawyna szybkoPotrzebne składniki seler - 1 szt. masło - 6 dag "Jarzynka" - 1 łyżka(i) woda - 1,5 l sól pieprz do smaku olej i czerstwa bułka na grzanki Etapy przyrządzania1
Rozpuścić w szybkowarze masło, wrzucić na nie oczyszczony i poszatkowany seler i dusić około 5 min. Nasienie wiać wodę, posolić i popieprzyć, wsypać przyprawę. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie pokroić w kostkę bułkę, usmażyć na oleju grzanki. Szybkowar otworzyć, zmiksować zawartość, doprawić pieprzem i ewentualnie jeszcze solą.
Podawać z grzankami.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|