|
||||||||||
Jajka w pomidorachKrótki opis potrawyszybki obiad dla całej rodziny.Potrzebne składniki jajka - 8 szt. pomidory - 40 dag pieprz,pieprz cayenne,sól - do smaku cukier - 1 szczypta(y) tłuszcz do frytowania - 50 dag Etapy przyrządzania1
jajka gotować na twardo,zahartować obrać i wysuszyć.Pomidory sparzyć obrać ze skórki,zagotować w garnku.Gotować na średnim ogniu 10 minut.Doprawić do smaku przyprawami i cukrem,dbając o to aby nie nadały potrawie zbyt ostrego smaku. Tłuszcz rozgrzać w garnku.Wkładać do niego ostrożnie jajka, jedno po drugim i frytować na złoty kolor. Jajka włożyć do sosu. Podawać ozdobione natką pietruszki.Smakują bardzo dobrze z ryżem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|