Gulasz z fasolą

Aktualna ocena: 0
dodany przez: mniami
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

danie jednogarnkowe

Potrzebne składniki

• karkówka - 75 dag
• obrane pomidory - 1 puszka(i)
• biała fasola z włoszczyzną - 1 puszka(i)
• cebula - 2 średnie szt.
• olej - 2 łyżka(i)
• suszony majeranek - 1 łyżka(i)
• pieprz i sól - do smaku
• por - 1 szt.

Etapy przyrządzania

1
Mięso umyć i pokroić w kostkę.Cebule obrać i pokroić na cząstki.Olej rozgrzać w garnku i przesmażyć na nim porcjami mięso i cebulę. Pomidory rozdrobnić i dodać z sokiem do mięsa.Fasolę wylać na sitko i przepłukać wodą i osączyć,potem dodać do gulaszu i doprawić wszystko solą i pieprzem. Gulasz dusić pod przykryciem około 45 minut. Por oczyścić i pokroić na kawałki.Dodać około 15 minut przed końcem gotowania.Jeszcze raz doprawić. Gulasz powinien być pikantny ale niezbyt ostry.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: mniami
mniami
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (64)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher