orzechowa zupa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: mniami
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

coś smacznego

Potrzebne składniki

• orzechy włoskie - 1 szkl.
• mąka - 3 łyżka(i)
• masło - 3 łyżka(i)
• cebula - 2 szt.
• jabłko - 1 szt.
• bulion - 750 ml
• mleko - 300 ml
• śmietana - 200 ml
• skórka i sok z pomarańczy - 1 szt.
• sól pieprz - do smaku
• gałka muszkatołowa - 1 szczypta(y)
• curry - 1 łyżeczka(i)

Etapy przyrządzania

1
na maśle zeszklić cebulkę, dodać wcześniej posiekane orzechy i jabłko.oprószyć mąką dodać curry i gałkę muszkatołową. Dolać bulion,mleko i sok pomarańczy i dodać skórkę startą. Gotować 20 minut,dokładnie zmiksować.Doprawić solą i pieprzem.Jak zupa trochę przestygnie dodać śmietanę i wymieszać.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: mniami
mniami
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (64)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher