|
||||||||||
Dzwonki z łososiaKrótki opis potrawyw sosie miodowo-musztardowymPotrzebne składniki 3 dzwonki z łososia 5 łyżek musztardy tradycyjnej 5 łyżej miodu, najlepiej płynnego szczypta koperku i natki piertuszki sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Dzwonki z łososia przyprawiamy delikatnie solą i pieprzem, następnie posypujemy koperkiem i natką. Wstawiamy do piekarnika wcześniej nagrzanego do 150*C na ok 10-15 minut.
2
W czasie kiedy łosoś się dusi w piekarniku my mieszamy musztarde z miodem. Zgrabnym ruchem jakbyśmy ubijali jajko. Po chwili otrzymujemy sos miodowo-musztardowy, do którego można też dodać szczypte ziół.
3
Łososia wyjmujemy, kładziemy na talerze i polewamy sosem. Danie gotowe ;] można podawać z niewielką ilością ryżu lub jakąś sałatką
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|