Dzwonki z łososia

Aktualna ocena: 0
dodany przez: SylwiaLilianna
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

w sosie miodowo-musztardowym

Potrzebne składniki

• 3 dzwonki z łososia
• 5 łyżek musztardy tradycyjnej
• 5 łyżej miodu, najlepiej płynnego
• szczypta koperku i natki piertuszki
• sól, pieprz

Etapy przyrządzania

1
Dzwonki z łososia przyprawiamy delikatnie solą i pieprzem, następnie posypujemy koperkiem i natką. Wstawiamy do piekarnika wcześniej nagrzanego do 150*C na ok 10-15 minut.
2
W czasie kiedy łosoś się dusi w piekarniku my mieszamy musztarde z miodem. Zgrabnym ruchem jakbyśmy ubijali jajko. Po chwili otrzymujemy sos miodowo-musztardowy, do którego można też dodać szczypte ziół.
3
Łososia wyjmujemy, kładziemy na talerze i polewamy sosem. Danie gotowe ;] można podawać z niewielką ilością ryżu lub jakąś sałatką
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher