|
||||||||||
Gotowane warzywa z orzechamiKrótki opis potrawykolorowo i smaczniePotrzebne składniki żółta papryka - 3 strąki szt. marchewka - 3 szt. cukinia - 1średnia szt. buraczki - 3 małe szt. dymka - 1pęczek puszka(i) czarne oliwki - 6 szt. orzechy włoskie - 10 szt. olej - 3 łyżka(i) kardamon,sól,pieprz sok z cytryny - 2 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
warzywa umyć.marchewkę i buraczki obrać.Paprykę oczyścić.Wszystkie warzywa poza dymką pokroić w słupki.Gotować osobno,na parze,licząc 8-10 minut na każdą porcję.Dymkę oczyścić,umyć i pokroić.Doprawić solą,pieprzem i połową soku z cytryny.Ugotowane warzywa ostudzić i razem z dymką ułożyć na półmisku w porcjach obok siebie.Posypać oliwkami,połową orzechów i grubo zmielonym kardamonem. Resztę orzechów starannie utrzeć z olejem,doprawić solą i pieprzem i resztą soku z cytryny i sosem skropic warzywa.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|