Surówka z kapusty i gruszek

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sałatki i surówki
Czas przygotowania:
20 minut
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
3 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

zdrowa i tania

Potrzebne składniki

• czerwona kapusta - 1/2 szt.
• gruszka - 1 szt.
• cytryna - 1/2 szt.
• sól,cukier
• siekane orzechy - 1 łyżka(i)
• oliwa - 3 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Kapustę poszatkować.Wrzucić na osolony wrzątek i gotować na półmiękko.Osączyć,ostudzić,wymieszac z sokiem z cytryny.Gruszki umyć i pokroić na plasterki.Wymieszać z kapustą,przyprawić solą i cukrem.Skropić oliwą i posypać posiekanymi orzechami.

Jak podawać?

samą lub jako dodatek do dania Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher